Bert Vonk wint GoGo Toernooi

Bert Vonk heeft het GoGo Toernooi 2014 op zijn naam geschreven. Op de foto krijgt hij zijn prijs uitgereikt van voorzitter Arjen Ketelaar. Voor het eerst werd de Leidse Wortelformule gebruikt. Hierdoor kon iedereen zelf besluiten hoeveel spelletjes hij wou spelen.

Het toernooi werd samen het Nederlandse Othello kampioenschap gehouden. Twee van de GoGo-leden (Alfons G. en Tommy) deden ook mee met het Othello toernooi. Dit toernooi werd gewonnen door  Nicky van den Biggelaar. Hij mag namens Nederland naar het wereldkampioenschap.

Lees verder Bert Vonk wint GoGo Toernooi

Gouda Denkt! 2014

gouda-denktOp zaterdag 13 september vindt het denksportfestijn “Gouda Denkt” plaats. Tussen 11.00 en 16.00 uur komen in de overdekte winkelcentrum de Nieuwe Markt Passage tafeltjes te staan waarop verschillende denksporten zoals schaken, dammen, bridge en Go worden gedemonstreerd en uitgelegd. Voor jeugdige, maar ook voor andere liefhebbers verrijst op het binnenplein een groot tuinschaakspel, waarmee naar hartenlust gespeeld kan worden.

Othello en Go Toernooi in Gouda

Op zondag 31 augustus in in het BJB de Hoog een Othello en Go toernooi.

Het Othello toernooi is het 16e open Nederlands Kampioenschap (16th Open Dutch Othello Championships). Meer informatie vind je op de site van Othello Nederland.

Het Go toernooi is gebaseerd op de Leidse wortelformule. Speel tegen zoveel mogelijk verschillende tegenstanders (doorlopende loting) en bepaal samen met je tegenstander de bedenktijd (15-30 minuten). Er wordt gespeeld met gereduceerde handicap (min 1 graad), zwakker dan 10e kyu min 2 graden, en mogen kiezen of ze 13×13 of 19×19 spelen – iedereen is welkom! Aanmelding vooraf is niet nodig.

Beide toernooien worden gehouden in het Biljart en Denksportcentrum de Hoog in Gouda. Dit centrum viert zijn eerste verjaardag en vormt de thuisbasis van GoGo (Go Vereniging Gouda). Om 10:30 wordt gestart met spelen.

Het adres is Nieuwe Gouwe Oostzijde 11b, 2801 SB,  GOUDA (routebeschrijving).

Groene Hart Team kampioen

eerste-plaatsGisteravond in Delft heeft ons competitie-team van het Groene hart het felbegeerde kampioenschap behaald van de derde klasse. Onze hartelijke felicitaties. Onder voortdurend applaus (uit een ander zaaltje) en het nuttigen van alcoholvrij bier (of thee) en na zware strijd werd met het maximale resultaat van 3-0 de overwinning en daarmee het ongeslagen kampioenschap binnen gesleept. Terwijl dit team nog maar enkele jaren geleden spelend met invallersternauwernood aan degradatie wist te ontsnappen bleek de keuze voor de nieuwe vaste speelster Anne B de opmaat naar het kampioenschap. Onder meer werden de sterke teams van Leiden3 en Den Haag 3 verslagen. Volgens teamcaptain Tommy T zal het in de 2e klasse (komend najaar) een zware dobber krijgen. De eerste bordspeler Joost A kan dan laten zien wat hij werkelijk waard is.

Naar verwachting zal het go-spel in het Groene hart hiermee een geweldige opleving krijgen. Een tweede team voor de NGC (Nederlandse Go competitie) staat al in de startblokken.

GoGo vandaag 12 jaar jong

GoGo is vandaag jarig want de oprichting was op 18-9-2001. Weliswaar is het aantal leden nog steeds klein maar het aantal activiteiten is relatief groot, toch ?!

Zondag 15-9 ging de Open Dag in het nieuwe centrum dan echt door. De meeste belangstelling ging naar boven, dus naar het biljarten. Beneden waren de vertegenwoordigers van bridge, schaken, dammen en Go. Of de demo nieuwe spelers gaat opleveren moeten we afwachten.

Dinsdag 17-9 was het de avond van Zoetermeer: 5 aanwezig.
De eerste ladderwedstrijd voor het seizoen 2013-2014 is gespeeld. Marc Bras (klasse 35) tegen Alfonso Pijnacker (klasse 43).

Aanstaande dinsdag 24-9 spelen we weer in Gouda. De kast is inmiddels “in storm en regen” verhuisd en ons speelmateriaal kan er weer in. De klokken staan gereed……!

Alfonso

Open Dag op onze nieuwe speellocatie

logoOp zondag 15 september is er een Open Dag in het nieuwe de Hoog Biljart en Denksportcentrum. Tussen 10:00 en 16:00 kun je vrijblijvend kennis maken met de verschillende activiteiten die in het Centrum worden georganiseerd waaronder biljarten, bridgen, schaken, dammen en natuurlijk Go!

Wil je kennismaken met Go, één van de andere denksporten (schaken, dammen, bridge) of met Biljarten dan is dit een prima mogelijkheid. Meer informatie vind je ook in de flyer die binnenkort huis-aan-huis wordt verspreid in Gouda.

Go tijdens de Gouda Beach Experience

Op uitnodiging van Sportpunt Gouda was de Go club aanwezig tijdens de Gouda Beach Exeperience. Belangstellende toeschouwers kregen uitleg over het spel en mochten een partijtje meespelen. Daarnaast werd onderling gespeeld onder het genot van een lekker zonnetje. De stevige strandbries gaf wat uitdagingen voor het promotiemateriaal. Daarnaast was het uitkijken voor de volleyballen die vanuit het naastgelegen volleybalterrein die op de Go borden dreigen te landen.

Na de zomer spelen we in het nieuwe denksportcentrum op een nieuwe locatie. Deze wordt op vrijdag 30 augustus feestelijk geopend.

De eerste reguliere speelavond is op dinsdagavond 10 september.

Lees verder Go tijdens de Gouda Beach Experience

Gouda Denkt 2013 in de Nieuwe Marktpassage


A3 Poster Gouda Denkt
Op zaterdag 20 april wordt in de Nieuwe Marktpassage de tweede editie van “Gouda Denkt!” georganiseerd. Bezoekers kunnen kennismaken met de Goudse Denksportverenigingen waarin Schaken, Dammen, Bridge en Go wordt gespeeld. Midden in de passage wordt een tuinschaakspel opgesteld, op meer dan 10 tafels kan worden gespeeld en er is een kraampje met informatie. De activiteit duurt van 11:00 tot 17:00.

Gouda Denkt! vormt de aftrap van de Nationale Sportweek in Gouda. Tijdens deze sportweek kan met gratis kennismaken met de Goudse Denksporten:
* op dinsdag 23 april is er een Go Clinic. Start om 20:00 in de Denksportzaal van Sporthal de Mammoet